Logo De Waegeneer Parketvloeren

Vloerverwarming met parket

Een zichtbaar vlammetje zorgt voor sfeer, maar vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatig verdeeld binnenklimaat. Je wil natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement, en dat kan enkel als je vloer de warmte goed doorgeeft. 

Kies je dan best voor een dunne vinyl? Welke parket scoort het best qua doorlaatbaarheid

De combinatie van vloerverwarming met parket, is bij onze realisaties eerder regel dan uitzodering.

Wij vertellen je graag welke vloeren perfect voor je zijn.

 

Leesvoer 

We weten dat je voor je keuze niet over één nacht ijs gaat.

Alvast enkele voordelen en aandachtspunten op een rijtje, voor wie dit liefst thuis rustig overdenkt.

VOORDELEN

  • Hout heeft een isolerend vermogen, met een zeer lage warmteweerstand  (slechts 0,11 - 0,15 W/mK). Benieuwd welk type parket specifiek zo goed rendeert? Kom eens lang :-) 
  • In tegenstelling tot bij andere vloerbedekkingen zijn bij parket géén zichtbare uitzegvoegen noodzakelijk. Geschikt voor grote ruimtes (parket kan doorlopen zonder onderbreking in meerdere vertrekken)
  • Keuze uit ecologisch verantwoorde parkettypes
  • Duurzaam (parket kan meermaals gerenoveerd en vernieuwd worden)
  • Volle verlijming garandeert stabiliteit en een minimaal reflectie- en doorgangsgeluid
  • Kwaliteitsvol parket is een meerwaarde voor de woning

 

BELANGRIJK NA TE VOLGEN REGELS

  • Voor de droogtijd van een chape in normale omstandigheden en zonder het gebruik van vloerverwarming geldt: 1cm dikte = 1 week droogtijd, dit tot een dikte van 6cm. Voor elke extra centimeter geldt een extra droogtijd van één tot drie weken. Een optimaal resultaat is maximum 2.5% vocht. Dankzij de juiste toestellen kunnen wij een goede chapecontrole uitvoeren.
  • Het opstarten van de vloerverwarming moet minstens 14 dagen voor de plaatsing van de parket gebeuren. Dit trapsgewijs met een graad (°C) per dag, tot 2/3 van de capaciteit is bereikt.

Wanneer de vloerverwarming 5 dagen op volle capaciteit op gang is resulteert dit normaal in een vochtpercentage van 1.5%. Daarna de verwarming langzaam afbouwen met 5°C per dag tot een normale minimum omgevingstemperatuur bekomen is van 15-18°. Twee dagen na afwerking van de parket de vloerverwarming terug trapsgewijs aanzetten en afbouwen.

  • De grondwarmte mag niet hoger zijn dan 29°C
  • Welk soort parket? Zowel massief parket als samengesteld parket behoren tot de mogelijkheid. Bij massief parket is een onderparket noodzakelijk. Bij samengesteld parket is de kwaliteit van de samenstelling van belang.
  • Welk soort vloerverwarming? Zowel voor zogenaamd ‘droog’ als ‘nat’ systeem van vloerverwarming (al dan niet met ingebouwd koelsysteem)
  • Om zo min mogelijk warmteverlies te creëren wordt de parket best verlijmd geplaatst.
  • Verder is het aan te raden steeds de luchtvochtigheid te controleren, niet enkel omwille van uw gezondheid, ook omwille van de gezondheid van uw parket. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen 50 en 65%. Luchtvochtigheid juist meten doet u met een hygrometer. Om de luchtvochtigheidsgraad op peil te houden kunt u een bevochtiger plaatsen. Beide toestellen zijn van kwalitatieve merken verkrijgbaar in onze toonzaal.

Download hier interessante info over de combinatie van vloerverwarming en vloerkoeling met parket

Contacteer ons, wij helpen je graag verder.