Het herschuren van bestaand parket

Een bestaande vloer opfrissen en in oude glorie herstellen is een vakmanschap apart.

U kan op ons rekenen voor de uitvoering of advies om dit zelf uit te voeren.

Nagenoeg elk type houtsoort kan herschuurd worden, maar niet elk type op eenzelfde manier. 

Herschuren

Herschuren gebeurd wanneer men wenst een bestaande parket of plankenvloer een nieuwe look te geven. Herschuren is dus een term bij renovatie van parket. De bovenste afwerkingslaag wordt eraf geschuurd met een schuurmachine, en zodoende kan u opnieuw op het brute hout een nieuwe afwerking en kleur kiezen. Indien men professioneel schuurt, verliest het hout slechts 1mm van de toplaag.

Schuren en herschuren mag niet onderschat worden, maar het resultaat bij goed werk is een beloning.

Herstellen

Soms is het nodig om bepaalde stukken in de parket te vervangen of herstellen. Wij gaan voor u op zoek naar het juiste hout en zorgen voor de nodige aanpassingen. 

Omdat geen enkele parket en ruimte dezelfde zijn, is een plaatsbezoek bij renovatie nagenoeg altijd nodig alvorens wij een correcte offerte kunnen opmaken.

Contacteer ons voor een afspraak ter plaatse.

 

Verhuur professionele bandschuurmachine

Misschien durft u het zelf aan om een parket te herschuren. Huur bij ons een professionele bandschuurmachine met stofzak. U krijgt ook de kantschuurmachine mee voor de moeilijkere hoeken. Voor beide machines geven wij u voldoende schuurbanden en schuurschijven mee in verschillende korreldiktes zodat u aan de slag kan. Wij geven u ook graag advies over de mogelijke afwerkingsproducten. 

Heeft u vragen over het schuren van het parket?

Aarzel niet en stel uw vraag via ons contactformulier:

Contacteer ons nu