Samengesteld parket

Samengesteld parket, ook wel gekend als meerlagenparket, meerlaags parket of lamelparket is een houten vloer met een opbouw in verschillende lagen om de stabiliteit te bevorderen.

Een traditioneel parket in een nieuw kleedje!

Wat is samengesteld parket?

De bovenste laag van samengesteld parket is massief hout, meestal 2 tot 6mm dik. Dit wordt machinaal gelijmd op een drager dat de stabiliteit zo goed mogelijk kan bevorderen. Vaak wordt gekozen voor multiplex of vurenhout omdat dit minder trekgevoelige houtsoorten zijn. De totale dikte van de plank varieert van gemiddeld 10 tot 20mm dik. 

Samengesteld parket heeft specifieke eigenschappen die voordelen kunnen bieden voor verschillende situaties. Zo maakt de meerlaagse structuur het mogelijk om rechtstreeks te verlijmen op de ondergrond. Dit is een pluspunt naar plaatsingsgemak en budget toe. 

Ook als men het beste rendement uit een vloerverwarming wil halen is samengesteld parket een goede keuze. Meer info hierover in onze rubriek vloerverwarming

Kom ons gamma samengestelde parketvloeren ontdekken! De Waegeneer Parketvloeren heeft ook een kleurengamma op maat, zodat je z├ęker zoekt wat je vindt.

Interesse in Samengesteld parket?

Contacteer ons voor meer informatie